wittereigerheadhome

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Hoe bereik je ons?

Vogelopvangcentrum
Malderen

Boeksheide 51
1840 Malderen

T: 052.33.64.10

ROUTE

 

 

Openingsuren

Monday 09.00 -24.00
Tuesday 09.00 -24.00
Wednesday 09.00 -24.00
Thursday 09.00 -24.00
Friday 09.00 -24.00
Saturday 09.00 -24.00
Sunday 09.00 -24.00
 • virtual tour

 • steun

 •  centrum

OPGELET:
Gelieve ons niet meer te contacteren via het contactformulier op deze website maar wel via e-mail op ons nieuwe e-mailadres:    voc.malderen@gmail.com

 

affische kerst

 Small banner homepage

                                                                     WIT banner

 

 

 

 

VOC Jeugdraad

voc-kleur

 

Welkom bij het vogelopvangcentrum Malderen

opvangcentrum

 

Het Vogelopvangcentrum Malderen of kortweg VOC, is het enige erkende opvangcentrum voor zieke, gewonde of hulpbehoevende wilde dieren in Vlaams Brabant.

Erkend door de Vlaamse overheid en het ministerie van Landbouw.

Erkend en ondersteund door de gemeente Londerzeel en Merchtem en de Nationale Loterij.

In samenwerking met Vogelbescherming Vlaanderen en de Bond Beter Leefmilieu.

 

 

Help! Het opvangcentrum voor

vogels en wilde dieren van

Malderen te overleven!

 

Beste dierenvrienden,

Een van de grootste bekommernissen van onze raad van bestuur is om een gezonde financiële situatie te blijven behouden. Met heel veel inspanning van onze medewerkers en vrijwilligers en dankzij uw financiële steun hebben we het jaar 2016 in evenwicht kunnen houden.

Door afschaffing van de subsidies van de Provincie Vlaams Brabant (15.000 euro) dreigen we in 2016 in de rode cijfers te belanden.

In 2016 werden 5.072 dieren bij ons binnen gebracht, die één voor één een professionele verzorging en opvolging kregen. Dierenverzorgers, vrijwillige dierenartsen en getrainde vrijwilligers zetten zich hiervoor trouwens al jaren in, 365 dagen per jaar, elke dag opnieuw!

 

Wij zijn geen overheidsinstelling.        

Veel mensen denken dat wij voor de overheid werken en dat het de overheid is die instaat voor de financiering van onze dienst. Was dat maar waar!

Wij zijn weliswaar een door de Vlaamse overheid erkend opvangcentrum maar het VOC is een onafhankelijke vereniging (vzw), die voor haar eigen financiën moet zorgen. Hooguit iets meer dan 1/3 van onze werkingskosten worden door overheden gefinancierd en bovendien verminderen deze overheidssubsidies jaar na jaar. De rest (en dus steeds meer) van de nodige fondsen moeten we zelf zien te vinden…

 

Steeds meer patiënten…

En… elk jaar stijgt het aantal dieren die we ter verzorging binnen krijgen. In de zomermaanden hadden we pieken van tot wel 30 dieren per dag en sommigen onder hen moeten de klok rond voedsel krijgen.

Dit jaar konden we massaal op uw financiële steun rekenen. Steun die erg werd geapprecieerd en er voor zorgde dat we in 2016 onze financiële toestand in evenwicht konden houden.

Ondanks een strikt budgetbeleid in 2016, een goed uitgewerkt meerjaren-budget, alle besparingen die we hebben ingevoerd, bijdragen en giften van leden, nadert het VOC op dit moment haar financiële grenzen!

Door de afschaffing van de subsidies voor 2016, zullen we onvermijdelijk in de rode cijfers komen.

Wij zullen alles doen om het VOC te laten overleven, maar zonder hulp of middelen zijn onze handen gebonden. Daarom durven we nu opnieuw beroep doen op jouw welwillendheid! Jij als lid, sympathisant, kan voor ons het verschil maken. Jouw gift zal er niet alleen voor zorgen dat we de dieren de beste verzorging kunnen blijven geven, maar ook dat we onze toekomstplannen verder kunnen uitwerken.

Word donateur van het VOC te Malderen!

    
 • Ben jij nog geen lid? Voor € 10 word je lid voor een volledig        jaar. We houden je op de hoogte van onze activiteiten en je krijgt 4        keer per jaar ons blad “VOC-nieuws”.
    
 • Doe vandaag nog een gift! Voor giften vanaf € 40 ontvang je een        fiscaal attest, dat je bij je belastingbrief kan inbrengen.
    
 • Steun ons met een doorlopende opdracht. Ook hier krijg je vanaf        € 40 op jaarbasis een fiscaal attest, dat je bij je belastingbrief kan        inbrengen. Bijvoorbeeld, voor 5 euro per maand ben je het volledige jaar        lid van het VOC en krijg je een attest van € 50.

Je kan storten op rekeningnummer IBAN: BE 31 7510 0320 2555, BIC: AXABBE22.

Alvast héél erg bedankt!

Word (of blijf zeker) vrijwilliger bij het VOC.

Onze organisatie, die 24 uur op 24 en 365 dagen per jaar paraat staat voor dieren in nood, kan alle vrijwillige hulp gebruiken. Je bent altijd van harte welkom, zelfs al kan je maar enkele uren per maand meehelpen.

                       

Alvast bedankt, namens het bestuur en de medewerkers van het VOC Malderen

 

 

meldpunt inbreuken

LogoVogelbescherming

logo

Inlogformulier